Президент порекомендував відправляти працівників ТЦК на фронт, а на їхнє місце назначати військових після поранень: що відомо

Президент України Володимир Зеленський порекомендував Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному переводити працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на лінію фронту, а на їхнє місце роботи назначати військових, які отримали поранення.
Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.
Міністр оборони прокоментував випадки застосування сили працівниками ТЦК
Варто зазначити, що Олексій Резніков також назвав неприпустимим застосування сили працівниками "військкоматів". За його словами, у законодавстві України є чіткий алгоритм дій, якого вони мають дотримуватись.

Щодо реакції. Нагадаю, що центри комплектації – колишні воєнкомати – вони входять в структуру Сухопутний військ, це не Міністерства оборони структури, це військові, це Сухопутні війська Збройних сил України, – сказав міністр оборони.

Він також наголосив, що новопризначений перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк приділяє серйозну увагу у тому числі й центрам комплектування.

Насправді, реформа центрів комплектації давно вже на часі… Тому ми так само разом з Міністерством цифрової трансформації розвиваємо проєкт "Оберіг", – сказав Олексій Резніков.

У чому суть реформи ТЦК
Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що одним з основних процесів у реформуванні колишніх військкоматів є оцифрування всіх накопичених там документів.

Багато речей будуть зроблені завдяки цифрі, автоматично підтягуватися. От ви одружилися. Формально, якщо ви як військовозобов'язаний не повідомили про це центр комплектації, то ви порушник закону… А зараз система дуже проста: факт реєстрації відбувся, Мін'юст дані дав, воно буде підтягуватись автоматично, – зазначив він.

Чому Президент порекомендував відправляти працівників ТЦК на лінію фронту
Як стверджує Олексій Резніков, завдяки таким нововведенням зменшиться навантаження на центри комплектування й можна буде вирішити частину кадрових проблем.

Там багато людей, які сидять там віками, поросли мохом і коріннями. Тому є одна з простих рекомендацій президента України Володимира Зеленського… Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залежному: переважну більшість воєнкомів основних, які давно сидять там, відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А скеровувати на їхнє місце військовослужбовців, які отримали поранення, достойні герої, які знають, у тому числі, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб, – розповів міністр.

Скандали зі співробітниками ТЦК
У мережі переодично ширяться відео, де працівники територіальних центрів комплектування використовують фізичну силу до громадян. Наприклад, така ситуація відбулась 27 квітня. На відео військкоми вдарили чоловіка по обличчю, а потім почали бити ногами в живіт.
Як зазначили в Черкаському обласному ТЦК, опублікований ролик вирваний із контексту, а чоловік першим використав силу до працівників центру комплектування.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment